Хидроизолационни мембрани модифицирани с термопластичен полимер PVC (PolyVinyl Chloride – поливинил хлорид). Предназначени са за хидроизолация на хидротехнически и подземни съоръжения, фундаменти, басейни, инженерни съоръжения в екологичната инфраструктура и покриви. Високите технически характеристики на PVC мембраните ги прави незаменими, когато се изисква отлична хидроизолационна защита. Изключително  гъвкави и леки. Имат лесен и бърз монтаж.

В областта на подземните работи PVC хидроизолационни мембрани са станали почти задължителни при хидроизолация на тунели, защото са единствените, които са в състояние да осигурят надеждна защита и да бъдат положени директно върху шприц бетон, използван за укрепване на естествените тунели.
PVC мембрани с армировка от полиестерна мрежа и фибро стъкло се използват за хидроизолация на покриви на промишлени предприятия, спортни съоръжения, стадиони, спортни дворци, супермаркети и молове.. Лесният и бърз монтаж гарантират реализацията на големи по размер работи и обработка на сложни форми и детайли.

Прилагат се при системи с механично закрепване и системи с баластова защита.

Това позволява изграждането на по-леки покривни пакети, с по-ниско постоянно натоварване. При проектирането и изпълнението на по-леки покривни конструкции се спестят значителни средства и време, големи ползи при изграждане на търговски и логистични сгради.